Оцінка активів як фактор успішного врегулювання: Ольга Білай взяла участь у конференції Світового банку

06.06.2024

ПРЕСРЕЛІЗ    

Фонд гарантування вкладів працює над механізмами моделювання ціни продажу активів неплатоспроможних банків, зокрема, NPL (непрацюючі кредити), після завершення війни.

Про це під час доповіді про оцінювання непрацюючих кредитів у Фонді гарантування вкладів на щорічній конференції Консультаційного центру фінансового сектору Світового банку (FinSac) повідомила заступниця директора-розпорядника ФГВ Ольга Білай.

Учасники дискусії обговорили важливість процесу оцінки активів у розрізі ключового фактору для успішного врегулювання NPL. Своїм досвідом з точки зору продавця та оцінювача поділились Бурхард Хеппе (операційний директор компанії NPL Markets) та Марчін Мамон (асоційований директор, радник з питань нерухомості і оцінювання, KPMG Польща).

«За підтримки міжнародних партнерів ми продовжуємо роботу з дослідження факторів ціноутворення та моделювання продажу активів неплатоспроможних банків. Після завершення війни такий аналіз даних щодо продажу активів дозволить Фонду не лише визначати певні тенденції формування цін продажу, а й точніше прогнозувати можливі способи врегулювання банків», – повідомила Ольга Білай.

На сьогодні, як зазначила спікерка, в умовах воєнних дій, украй важко врахувати всі фактори та обставини, що впливають на ціноутворення активів, зокрема, через окупацію територій, руйнування інфраструктури тощо.

Загалом захід Світового банку відвідали 180 учасників, у тому числі органи банківського регулювання та нагляду, урядовці та експерти з урегулювання та страхування депозитів з 23 юрисдикцій, Єврокомісії, Європейського центрального банку, Базельського комітету банківського нагляду та ін.

Також Ольга Білай представила Фонд гарантування вкладів на Загальних щорічних зборах членів Європейського форуму страховиків депозитів (ЄФСД) та міжнародній конференції ЄФСД 2024 року. Цього року професійні дискусії були присвячені викликам сьогодення, які постають перед страховиками депозитів Європи.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter