Черговий міжгалузевий пул активів трьох банків - на торгах 19 червня

06.06.2024

ПРЕСРЕЛІЗ     

Черговий міжгалузевий пул виставлено на аукціон системі Prozorro.Продажі 19 червня 2024 року. Лот GL19N1126155 сформовано з активів АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК» та ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК», що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Боржники за активами, включеними до лоту, провадять різні види економічної діяльності.

Виставлений на аукціон пул складається з прав вимоги та майнових прав за кредитними договорами, укладеними з суб’єктами господарювання та фізичними особами, дебіторської заборгованості та майнових прав за дебіторською заборгованістю.

У забезпечення виконання зобов’язань перед банками оформлено об’єкти житлової та комерційної нерухомості в різних регіонах України, земельні ділянки, обладнання, товари, транспорт, фінансову поруку тощо. Зокрема серед застави:

  • три цілісні майнові комплекси із земельними ділянками для ведення сільськогосподарського виробництва загальною площею 10 375,94 га;
  • дві земельні ділянки загальною площею 21,40 га;
  • комерційна нерухомість, серед якої є приміщення та окремі будівлі площею від 31,2 кв м до 164 178,9 кв м, та багатоквартирний житловий будинок (готовність 90%).

Звертаємо увагу, на продаж виставлено не майно, що є забезпеченням за кредитними договорами, а право стягнути з боржника заборгованість або заставне майно у судовому чи позасудовому порядку.

Початкова ціна лоту GL19N1126155 – 272,7 млн грн.

Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону. Участь у торгах можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про лот у публічному паспорті активів за посиланням, умови участі у торгах та посилання на аукціон тут. Крім цього, докладна інформація про активи у складі пулів представлена у кімнаті даних у приміщенні банку та у віртуальній кімнаті даних, алгоритм доступу до якої за посиланням.

Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів банків, що ліквідуються.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter