Фонд гарантування вкладів отримав сертифікат ISO 37001:2016 про відповідність своєї системи управління протидії корупції міжнародному стандарту

18.06.2024

ПРЕСРЕЛІЗ

Система управління протидії корупції, створена Фондом гарантування вкладів, отримала сертифікат відповідності вимогам міжнародного стандарту ISO 37001:2016. Аудит проводився офіційним представником міжнародної сертифікаційної компанії MSECB MANAGEMENT SYSTEMS INC. (Канада), ТОВ «ПІІСІБІ ЮКРЕЙН», за підтримки Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу».

У ході аудиту, за підсумками якого було отримано сертифікат, аудитори встановили, що система управління протидії корупції Фонду відповідає усім вимогам сертифікації та Фонд підтримує процеси передбачені цим стандартом. Сертифікат про відповідність стандарту має термін дії три роки, упродовж яких періодично підтверджуватиметься у ході наглядового аудиту.

ISO 37001:2016 є міжнародним стандартом, який встановлює вимоги до створення, впровадження, підтримки, перегляду та постійного вдосконалення системи управління протидії корупції.

 «Отримання сертифіката ISO засвідчує, що впроваджені Фондом процедури у сфері запобігання і протидії корупції відповідають найкращим світовим практикам. Фонд гарантування вкладів є організацією, яка не лише декларує доброчесність і нульову толерантність до корупції, а має доведені ефективні механізми запобігання та протидії корупції, які постійно вдосконалює. Тепер це підтверджено сертифікатом на міжнародному рівні», - наголосила директорка-розпорядниця Фонду Світлана Рекрут.

«Ефективність та прозорість фінансових установ мають вирішальне значення для довіри громадян до фінансового ринку. Впровадження сучасних і міжнародних стандартів для забезпечення безпеки та стабільності фінансових інституцій не лише захищає права вкладників, але й сприяє зростанню довіри до всього фінансового сектору. Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» активно сприяє розвитку фінансового сектору України, інтеграції його до європейської спільноти, підвищенню прозорості та дотриманню міжнародних стандартів», - зазначила Юлія Вітка, в.о. керівника Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу».

Довідково: ISO 37001:2016 був розроблений технічним комітетом ISO/TC 309, базувався на настановах Міжнародної торгової палати, Організації економічного співробітництва та розвитку, Transparency International та інших організацій. ISO 37001:2016 був вперше опублікований Міжнародною організацією зі стандартизації (ISO) 15 жовтня 2016 року.

*  *  *

Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» (IBR) - це п’ятирічна програма, яка впроваджується компанією DAI GlobalLLC, підтримує системні зміни в економіці України і збільшує пропозицію фінансування, доступного для українського бізнесу. Проєкт IBR має на меті трансформувати фінансовий сектор країни у добре функціонуючий і конкурентний ринок, який відповідає стандартам Європейського Союзу і є інтегрованим у міжнародні фінансові системи, водночас безпосередньо надаючи фінансування підприємствам для забезпечення сталого економічного зростання в Україні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter