У місті Кривий Ріг відбулась підсумкова конференція Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0

03.07.2024

ПРЕСРЕЛІЗ     

В рамках Національного проєкту з фінансової грамотності 2.0, започаткованого рік тому, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб і ГО «Діловий клуб «Партнер», в ліцеях Кривого Рогу реалізовано пілотний проєкт з відкриття клубів фінансової грамотності (далі - Проєкт).

Проєкт стартував у вересні 2023 року з підписання Меморандуму про партнерство та співробітництво між Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) та Виконкомом Криворізької міської Ради. Партнерами Проєкту стали Департамент освіти і науки Криворізької міської ради (далі -Департамент освіти), Державний університет економіки та технологій (далі - ДУЕТ) та АТ «ПУМБ».

Впродовж поточного навчального року учні п’яти ліцеїв міста у форматі Клубів фінансової грамотності опановували базові знання та навички з фінансової грамотності за програмою, розробленою відповідно до основних критеріїв Рамки фінансових компетентностей для дітей та молоді України. До складу авторського колективу програми ввійшли експерти Фонду, представники Ліги амбасадорів фінансової грамотності Фонду, фахівці Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, науковці, незалежні експерти.

24 червня 2024 року у м. Кривий Ріг відбулась підсумкова конференція Проєкту «Плекаємо фінансово грамотну молодь України». Захід провели Тетяна Кріпак, директор Департаменту освіти та Вікторія Полякова, головний спеціаліст Департаменту освіти. Учасниками конференції стали учні та їх батьки, педагоги, керівники та працівники закладів загальної середньої та вищої освіти, організатори та ментори Проєкту, представники банківських установ.

З привітальним словом до учасників звернувся Андрій Оленчик, заступник директора-розпорядника Фонду. У своїй промові він наголосив на важливості формування високої фінансової культури українського суспільства, як одного з ключових чинників економічної безпеки держави, привітав учасників з успішним завершенням Проєкту та подякував партнерам за плідну співпрацю в його реалізації.

З показниками ефективності навчання учасників Проєкту, отриманих на основі результатів вхідного та вихідного тестування, присутніх ознайомила Ольга Кондратюк, к.е.н., доцент кафедри обліку і оподаткування ДУЕТ.

Участь в обговоренні результатів Проєкту взяли Сергій Івагло, президент ГО «Діловий клуб «Партнер», Інесса Беспалко, фахівець Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Валентин Орлов, в.о. проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи ДУЕТ, Ірина Коваленко, регіональна представниця Ліги амбасадорів фінансової грамотності Фонду у м. Кривий Ріг, Світлана Толмач, представник банку ПУМБ, педагогічна спільнота міста, учні та їх батьки.

За результатами навчання здобувачі фінансових знань отримали свідоцтво, що підтверджує участь у Проєкті, а керівники клубів фінансової грамотності отримали сертифікати з підвищення кваліфікації.

Учасники підсумкової конференції проаналізували набутий досвід, відзначивши високі показники здобутих компетентностей учителів та учнів, які брали участь у Проєкті, відзначили його позитивний вплив на діяльність та імідж ліцеїв-учасників і міста в цілому.

Під час заходу його учасники також обговорили плани на майбутнє, акцентуючи увагу на важливості масштабування Проєкту в навчальних закладах міста, а також залучення до фінансової та підприємницької просвіти інших верств населення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter