За перші шість місяців цього року до банків у ліквідації надійшло понад 2 млрд грн

ПРЕСРЕЛІЗ   

Протягом січня-червня 2024 року банки, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів, отримали 2 094,4 млн грн.

Із загальної суми надходжень за перше півріччя поточного року 907,6 млн грн банки отримали від реалізації майна (активів) та 309,1 млн грн – від погашення кредитів. Ще 231,6 надійшли до банків в управлінні Фонду від доходів за цінними паперами. Від оренди майна до фінустанов спрямували 24,9 млн грн. Також 621,2 млн грн банки отримали з інших джерел.

Лідерами за сумою надходжень у І півріччі 2024 року стали:

•  АТ «АЙБОКС БАНК» – 547,7 млн грн;

•  АТ «МР БАНК» – 475,2 млн грн;

•  АТ «Промінвестбанк» – 265,9 млн грн;

•  АТ «ДЕЛЬТА БАНК» – 263,0 млн грн;

•  АТ «МЕГАБАНК» – 117,3 млн грн;

  АТ «БАНК ФОРВАРД» – 112,9 млн грн.

З метою мінімізації негативного впливу наслідків війни Фонд оновив умови погашення кредитної заборгованості для позичальників банків під управлінням Фонду. Водночас, Фонд звертається з проханням до позичальників, за наявності фінансової можливості, продовжувати виконувати свої боргові зобов’язання, щоб не накопичувати кредитне навантаження.

Нагадуємо, кошти, що надходять від управління та реалізації активів (майна) неплатоспроможних банків в управлінні Фонду, спрямовуються на задоволення вимог їх кредиторів у черговості, визначеній статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Довідково. Деталізовані щомісячні дані про надходження до неплатоспроможних банків публікуються на сайті Фонду у розділі: «Статистичні дані щодо неплатоспроможних банків».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter