Розвиток сектору кредитних спілок: Фонд гарантування та Всесвітня рада кредитних спілок співпрацюватимуть у новому проєкті USAID

30.07.2024

ПРЕСРЕЛІЗ   

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) і Всесвітня рада кредитних спілок (WOCCU), підписали меморандум, яким підтверджують узгодженість цілей, завдань та діяльності у реалізації проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Зростання» (далі – Проєкт).

Проєкт покликаний сприяти посиленню інституційної спроможності кредитних спілок, зокрема, завдяки розширенню повноважень ФГВФО в частині розвитку системи гарантування вкладів членів кредитних спілок. Один із ключових напрямів Проєкту – вдосконалення та оновлення законодавчої бази України відповідно до стандартів ЄС.

Загалом цілі Проєкту передбачають:

  • підтримку зростання мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП) шляхом збільшення кредитування;
  • створення сприятливого середовища для кредитних спілок, зокрема шляхом розробки нових правил регулювання ринкової поведінки та їхньої діяльності;
  • підвищення операційної спроможності кредитних спілок для кращого обслуговування ММСП.

«Фонд і WOCCU за допомоги USAID продовжують роботу над запровадженням системи гарантування вкладів членів кредитних спілок як фактору зміцнення довіри вкладників до цього сектору. У межах Проєкту Фонд дослідить досвід регуляторів та страховиків вкладів інших юрисдикцій у частині забезпечення гарантування вкладів для членів кредитних спілок. Це вкрай важливо для збільшення ресурсної бази для кредитування малого бізнесу, особливо в сільській місцевості», — наголосила т. в.о. директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Ольга Білай.

Новий чотирирічний Проєкт USAID «Зростання» підтримуватиме кредитні спілки в розробці додаткових продуктів, спрямованих на стимулювання відновлення та зростання сільського та сільськогосподарського бізнесу в Україні. Зокрема, Проєкт допомагатиме кредитним спілкам підтримувати вразливі верстви населення на тлі війни РФ проти України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter