Міжгалузевий мегапул активів чотирьох банків – на аукціоні 16 жовтня

ПРЕСРЕЛІЗ   

16 жовтня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу мегапулу, сформованого з активів АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК», ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» та АТ «БАНК СІЧ», що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Активи, включені до лоту GL43N1126611, об’єднані за міжгалузевим принципом – боржники провадять діяльність у різних галузях економіки (оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів та мотоциклів, діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування).

Виставлений на аукціон мегапул складається з прав вимоги та майнових прав за кредитними договорами, укладеними з суб’єктами господарювання і фізичними особами, та дебіторської заборгованості суб’єктів господарювання.

У забезпечення виконання зобов’язань перед банками оформлено житлову та комерційну нерухомість, земельні ділянки, майнові права, обладнання, транспорт, товари, частку в статутному капіталі одного із боржників та фінансову поруку. Зокрема, серед застави:

  • п’ятикімнатна квартира площею 238,5 кв м в центрі Києва неподалік Майдану Незалежності;
  • дві двокімнатні квартири площею майже 49 кв м кожна та одна трикімнатна квартира площею 65,8 кв м, розташовані в м. Кривий Ріг Дніпропетровської області;
  • домоволодіння із вбудованими на першому поверсі житлового будинку приміщеннями магазину-кафе загальною площею 106,8 кв м, домоволодіння на етапі незавершеного будівництва (готовністю 90%) та дві земельні ділянки площею 0,06 га кожна із цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку у м. Мукачево Закарпатської області;
  • нерухомість у населених пунктах Широківського району Дніпропетровської області: нежитлове приміщення із механічною майстернею, склад загальною площею 1513,4 кв м, комплекс з цегляним гаражем площею 564,1 кв м, цегляною коморою площею 36,0 кв м і шлаколитою будівлею майстерні, три будівлі свинарника загальною площею 804,0 кв м, 574,2 кв м та 1492,5 кв м тощо.

Звертаємо увагу, на продаж виставлено не передане у заставу за кредитним договором майно, а право стягнути з боржника заборгованість або заставне майно у судовому чи позасудовому порядку.

Початкова ціна лоту – 109,4 млн грн.

Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону. Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Детальна інформація про активи та умови участі у торгах – за посиланням. Публічні паспорти активів доступні для перегляду тут.

Кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів АТ «МР БАНК», АТ «МЕГАБАНК», ПАТ «ПРОМІНВЕСТБАНК» та АТ «БАНК СІЧ».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter