Відбулось засідання Ради громадського моніторингу при Фонді гарантування вкладів фізичних осіб

16.11.2016

ПРЕС-РЕЛІЗ. 11 листопада 2016 року відбулось чергове засідання Ради громадського моніторингу при Фонді гарантування вкладів фізичних осіб (РГМ). Участь у зустрічі взяли представники ГО «Асоціація потерпілих вкладників «Форум СОС» (Г.Панікар, О.Нестеров, А.Мартика), ГО «Громадський контроль банків» (А.Маринушкін, Т.Вербіна, І.Кашин), ГО «Спілка вкладників АТ «Дельта Банк» (Р.Бадаліс, С.Луценко, О.Шепотько), ГО «Правозахисна рада України» (З.Зімовська, Л.Молчанова, В.Філатов) та ГО «Національне благо України» (М.Гарус, О.Дорошенко, І.Максимович).

Однією із тем обговорення стала презентація можливостей нової системи продажу активів неплатоспроможних банків «ProZorro.Продажі», яку провели представники департаменту консолідованого продажу та управління активами Фонду.

В основу нової системи електронних торгів покладено принцип рівноправного доступу як потенційних покупців, так і організаторів торгів до виставлених на продаж активів. Усі дані від заведення лоту до визначення переможця наявні у електронній формі. Це унеможливлює маніпуляції із проведенням торгів. Будь-хто може перевірити хід аукціону, який цікавить, за допомогою кількох кліків мишкою. Нова система має підвищити конкуренцію серед електронних майданчиків та потенційних покупців, що у свою чергу сприятиме збільшенню надходжень від продажу активів неплатоспроможних банків.

З метою підвищення ефективності продажу активів, у Фонді також триває робота із залучення до співпраці іноземних торгівельних майданчиків.

Також, за участі директора юридичного департаменту Віктора Новікова було обговорено питання виконання Фондом та уповноваженими особами судових рішень. У зв`язку з законодавчими новаціями та великою кількістю судових справ Фонд розглядає можливість зміни внутрішніх процедур шляхом затвердження відповідного рішення виконавчої дирекції. Проект цього рішення надано членам РГМ для ознайомлення та надання пропозицій.

Також В.Новіков ознайомив присутніх на засіданні з ситуацією, яка склалась у зв`язку з припиненням на основі судових рішень процедур ліквідації  ПАТ «АКБ «Капітал» та ПАТ «Фінансова ініціатива». Члени РГМ вирішили провести окреме засідання за участі вкладників цих банків та представників Фонду для обговорення шляхів вирішення питань, пов`язаних з ПАТ «АКБ «Капітал» та ПАТ «Фінансова ініціатива».

На наступному засіданні члени Ради громадського моніторингу вирішили розглянути шляхи підвищення ефективності роботи РГМ та визначити план роботи на 2017 рік. 

Довідково:

Рада громадського моніторингу при ФГВФО створена 18 березня 2016 р. Ініціатива створення громадського дорадчого органу при Фонді належить представникам громадських організацій вкладників неплатоспроможних банків, які звернулись до Фонду з відповідною пропозицією. Персональний склад Ради налічує 15 осіб – представників громадських організацій. Основні задачі і функції РГМ викладені у відповідному положенні, яке розміщене на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у розділі «Рада громадського моніторингу».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter