Відбулось засідання комітету моніторингу по роботі з пов′язаними особами неплатоспроможних банків Ради громадського моніторингу при ФГВФО

30.03.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ. У рамках діяльності Ради громадського моніторингу відбулось чергове засідання комітету моніторингу по роботі з пов′язаними особами неплатоспроможних банків.

Темою засідання стало обговорення антикорупційної політики Фонду щодо запобігання і протидії корупції та дотримання працівниками Фонду вимог антикорупційного законодавства.

У засіданні взяли участь члени Ради громадського моніторингу Арсен Маринушкін, Ігор Кашин, Тетяна Вербіна (представники ГО «Громадський контроль банків»), Алла Мартика (представник ГО «Асоціація потерпілих вкладників «Форум СОС»), Любов Молчанова, Зінаїда Зімовська, Валерій Філатов (представники ГО «Правозахисна рада України»), Максим Гарус, Олег Дорошенко (представники ГО «Національне благо України»).

Засідання відбулось за участі представників Фонду, а саме, заступника директора-розпорядника Андрія Оленчика, директора департаменту розслідування протиправних діянь Катерини Мисник та керівника служби запобігання та протидії корупції Макисма Цьомика.

Директор департаменту розслідувань протиправних діянь Катерина Мисник розповіла присутнім про співпрацю Фонду з правоохоронними органами з метою виявлення корупційних ризиків у діяльності структурних підрозділів Фонду та вжиття відповідних заходів.

Керівник служби запобігання та протидії корупції Максим Цьомик наголосив, що Фонд у своїй діяльності дотримується норм законодавства про боротьбу з корупцією. З цією метою створено окремий підрозділ Фонду, підпорядкований директору-розпоряднику, який розглядає відповідні скарги та здійснює заходи з виявлення та попередження корупційних ризиків у діяльності Фонду та неплатоспроможних банків. Найближчим часом Фонд планує затвердити «Антикорупційну програму Фонду гарантування вкладів фізичних осіб».

Під час засідання присутні обговорили роботу Фонду зі своєчасного виявлення порушень антикорупційного законодавства під час продажу майна неплатоспроможних банків та співпрацю з представниками громадських організацій з метою своєчасного виявлення фактів порушень законодавства.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter