Рекордний липень: у ProZorro.Продажі відбулись аукціони з реалізації активів банків, що ліквідуються, на загальну суму 644 млн грн

02.08.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

У липні у системі ProZorro.Продажі успішно відбулися аукціони з продажу активів неплатоспроможних банків на загальну суму 644 млн грн. Це – рекордний показник від початку року. Для порівняння, у червні сума реалізації активів на аукціонах склала 432 млн грн.

Загалом упродовж минулого місяця було оголошено про проведення 9,7 тисяч аукціонів на загальну суму майже 55 млрд грн. Успішно відбулось 189 з них, у т.ч. 97 – з продажу прав вимоги за кредитами.

На сьогодні, майже 58% аукціонів, на суму 370,23 млн грн, мають статус «завершені торги». Це  означає, що кошти від продажу надійшли у повній мірі. У решті випадків – триває кваліфікація переможця.   

Один із липневих продажів став рекордним – реалізували права вимоги за кредитом за найбільшою на даний момент ціною – понад 243 млн грн. Цей та ще один актив АТ «Дельта Банк» (земельна ділянка, ціна реалізації якої склала 3,02 млн грн) – перебували у заставі НБУ за виданий банку кредит рефінансування.

«Від початку року Фонд гарантування виставляє на продаж нові активи за балансовою вартістю, після кожного невдалого аукціону знижуючи їх ціну на 10%. Ми фактично відмовились від незалежної оцінки, довкола якої виникали різного роду спекуляції. Паралельно ми нарощуємо темпи виставлення на продаж активів. Якщо у червні було проведено 6,7 тис аукціонів, у липні – 9,7 тисяч, то на серпень уже заведено інформацію про 6,4 тис лотів. У той же час, готуючись до запуску «голландських аукціонів», ми зніматимемо з продажу активи, які численну кількість разів невдало торгувалися і початкова вартість реалізації яких впала нижче рівня 30% від «балансу». Далі вони об’єднуватимуться у пули і виставлятимуться на продаж уже за новою «голландською» системою», – каже Світлана Рекрут, заступник директора-розпорядника Фонду.

У свою чергу Олексій Соболев, керівник проекту ProZorro.Продажі повідомив: «Ми встановили кілька нових власних рекордів продажу за місяць - майже 668 млн грн - сума продажу за місяць, з яких 644 млн грн - продажі для ФГВФО. Також всього система реалізувала майна на 2,11 млрд грн. Цього місяця за один лот - автомобіль  Skoda Octavia – змагалася максимальна кількість учасників - 39, також ми продали найдорожчий лот майже на 244 млн грн та найдорожчий благодійний лот «Тренування з мером Києва” за 150 тис грн».  

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter