Швидкі та злагоджені дії ФГВФО, банку-агента та правоохоронних органів дозволили не допустити заволодіння коштами Фонду шахраями

01.06.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонду гарантування вкладів фізичних осіб завдяки швидким та злагодженим діям Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, Київської місцевої прокуратури №6 та служби безпеки АТ «Таскомбанк» вдалося попередити шахрайські дії та не допустити неправомірного заволодіння коштами Фонду. 31 травня в одному із відділень банку-агента АТ «Таскомбанк» «на гарячому» було затримано зловмисника, який за підробленими документами, видаючи себе за вкладника неплатоспроможного банку, намагався отримати гарантовану суму відшкодування.

Київською місцевою прокуратурою №6 розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення шахрайських дій шляхом використання  підроблених документів, з метою заволодіння активами Фонду, тобто за ознаками кримінального  правопорушення, передбаченого частиною другою ст. 190 КК України.

За наявною інформацією, 30 травня чоловік, використовуючи підроблений паспорт громадянина України з реєстрацією місця проживання у м. Севастополь, намагаючись ввести в оману службових осіб банку-агенту, отримав гарантовану суму відшкодування (200 тис. грн). Того ж дня він також подав заявку на отримання компенсації за ще одним вкладом у розмірі 200 тис грн за довіреністю, виданою нібито його донькою.

Обачливість служби безпеки банку та оперативність реакції правоохоронних органів дозволили уже 31 травня затримати зловмисника «на гарячому» – у момент підготовки усіх необхідних касових документів для отримання чергового гарантованого відшкодування за підробленими документами.

Операція проводилась за сприяння Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, прокуратури міста Києва, Фонду гарантування та служби безпеки АТ «Таскомбанк».

Слідчі дії тривають.

Фондом гарантування разом із правоохоронними органами і надалі вживатимуться всі можливі заходи для унеможливлення вчинення подібних шахрайських дій із коштами, які мають йти на виплату гарантованого відшкодування вкладникам неплатоспроможних банків. 

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисність Ctrl+Enter